Norwayflag


midzomer

Høydegård's Noorse Boskattennest 43

geboren op 5 juli 2010

Mirakel Lorin

een zwart gestreept poesje


de trotse ouders


Høydegård's Gro Ingunn
en
Høydegård's Tyko Tidemann


stamboom Tyko

stamboom Ingunn
12 dagen 17 dagen 4 weken 8 weken

Precies 19 weken na het vorige nestje ontdekten we een kittentje in de kattenbak. We hadden niets gemerkt van een zwangerschap. Het was dus een grote verrassing. Temeer omdat we bij papa Tyko een Suprelorin chipje hadden laten inbrengen omdat hij zo vreselijk mager was en al een poos helemaal niet meer groeide. Hij zou er een half tot anderhalf jaar onvruchtbaar van moeten zijn, was dat echter niet helemaal. Dit implantaat zorgt ervoor dat de eigen hormonen onderdrukt worden.

Ingunn is een paar dagen licht krols geweest toen haar vorige nestje een week of 10 was. Tyko reageerde er helemaal niet op, maar kennelijk heeft hij toch kans gezien toen we even niet goed opletten. Het implantaat heeft wel invloed gehad op de grootte van het nestje: 1 kittentje.3

We hebben haar de naam Mirakel Lorin gegeven. Het is immers toch een wonder dat ze geboren is en ook helemaal gezond. Van de naam Suprelorin heben we het supre maar geschrapt, helemaal super werkte het toch niet.
Rakke is hier 6 dagen oud. Doordat ze alleen is, is de melkgift wat weinig geweest, maar sinds grote zus Agnetha, 19 weken ouder, meedrinkt gaat het prima. Dit heeft de melkgift zodanig gestimuleerd dat er meer melk is.
Zij mag nu elke dag een poosje meedrinken, vindt ze heerlijk.

Dag 8