Norwayflag


midzomer

Høydegård's Noorse Boskattennest 39

Onze tweeling Nyssa (links) en haar broertje Nils (rechts).
Ze konden geweldig goed met elkaar overweg.
We wilden Nils heel graag houden, maar hebben toch een ander thuis voor hem gevonden toen hij 8 maand was. Hij dreigde schuw te worden door de verbouwing, te weinig aandacht en aangezien die nog een hele tijd door zou gaan vonden we het niet verantwoord om de situatie te laten voortduren.
Het gezinnetje deed hem goed en hij kwam helemaal los. Het was een goede beslissing.


Nils is een vreselijk mooie kater geworden en het spijt me heel erg dat het zo moest lopen. Hij heeft geweldige pluimen en een heel lief karakter. Ook qua type was hij perfekt.
Maar het was voor ons onmogelijk in die periode om hem ongekastreerd te laten en hij leek ook weg te kwijnen. De verhuizing heeft hem gelukkig weer tot een heerlijk speelse en aktieve kater gemaakt.
Hij was meteen stapelgek op zijn nieuwe vriendinnetje. En Nyssa had haar oudere halfzusje Puck nog om mee te spelen.


Op deze foto's zijn ze een week oud, Nyssa boven, Nils onder.

De oogjes zijn nu open. De onderstaande foto's zijn van 18-22 februari, rond twee en halve week oud. Het worden zo langzamerhand al een beetje ondernemende katjes nu.


Hier is goed te zien dat Nyssa inderdaad zilver is. Zij vertoont een groot verschil in kleur met mama Undine, waar het zilver niet meer te zien is door de abrikoosachtige bruine gloed die ze heeft gekregen. Undine lijkt nu meer op een zwart tabby.
Meer hier over op Undine's eigen pagina ( zie poezen)


Onderstaande foto's gemaakt op 9 april...5 weken alweer. Ze ravotten ook al een beetje met de 4 weken oudere kittens van nest 38. Nils vind het allemaal nog wel wat eng, zijn zusje is stukken moediger. Daarom heeft hij dan ook de naam van een stoere ontdekkingsreiziger gekregen: Nils Nordenskjold. En het heeft geholpen.
Nyssa probeert alles uit en is steeds op zoek naar kattekwaad.
10 april, ruim 9 weken alweer. Nils begint nu een prachtige kater te worden. het kleine bange kereltje is inmiddels een beetje stoer.


30 april, 12 weken oud
ben ik niet een heeeel lief poesje??