Norwayflag


midzomer

Høydegård's Noorse Boskattenklik hier om ze verder te zien opgroeien ......klick here to see them grow


nest 40

geboren op 4-12-2007


de trotse ouders


Høydegård's Nyssa fra Skogen en N*Selteteigen's Runar


Helaas kreeg Nyssa na de eerste serie heel heftige persweëen om een uur of 2 in de nacht totaal geen weëen meer. We hebben om half 8 op dinsdagmorgen 4 december de dierenarts laten komen. Ze kreeg een injektie oxytocine, maar er gebeurde nog nauwelijks iets. Waarop we besloten tot een keizersnee, mede omdat er een beetje bloedverlies optrad. Het risico op doodbloeden van een kitten wilde ik toch niet nemen.

Tussen ongeveer 10 uur en een kwartier later zijn ze gehaald. Gelukkig leefden ze alle 4 en zijn ze helemaal gezond ter wereld gekomen. Een nestje van 3 poesjes en 1 katertje, allemaal gestreept zonder wit. Mogelijk is het katertje en 1 van de poesjes zilver.

Ze zijn na het eerste flesje helemaal zelf in staat geweest te drinken, Nyssa heeft gelukkig genoeg melk. De groei is prima , en in 3 dagen tijd zijn ze al ongeveer de helft zwaarder geworden.

Op de volgende 2 foto's zijn ze ongeveer 5 uur oud.


De volgende serie foto's is gemaakt op de 2de dag.

Inmiddels is het ergste leed geleden en wordt Nyssa iets rustiger. Ze reageerde op elk geluidje en wilde eigenlijk ook helemaal niet in de kittenkooi. Maar vanwege de wond op haar buik heeft ze geen keus, het risico is te groot.

Op onderstaande foto van links naar rechts...poesje 2, 3, 1, katertje.
Poesje 2 is zo te zien een golden, poesje 3 kan het ook nog worden en het andere poesje en het katertje lijken zilver te zijn.


Poesje 2 zal in ieder geval golden zijn, ze is nu al warmer dan haar opa Kalle toen die nog zo klein was. Zelfs op dag 3 is er al een flink verschil met toen ze net geboren was. Haar kopje is ook goed te zien op de foto's van de 1ste dag.
Op de middelste foto hieronder is ook goed de overeenkomst in kleur te zien van het katertje met zijn moeders poot waar hij half onder ligt.


Poesjes 2,3,1 en rechts het katertje.De beide portretjes er onder zijn van het katertje.


De linker foto toont links het poesje 3. Het middelste portretje en het rechter is het katertje.


Zoontjelief moest nodig gesopt worden, hij is er helemaal nat van.


Op de onderste foto zijn de kopjes van het golden poesje , links, en het zilverige poesje te zien; er is een duidelijk verschil in kleur, een bruin neusje en een grijs neusje.


op de zesde dag.....


poesje 1


buikje van poes 1, buikje van poes 3 en kopje poes 3


poes 2


katertje links, poes1 rechts


klik hier voor meer foto's ......klick here to see more photo's